четвер, 01 червня 2017 18:30

Жителі ДНР оформляють закордонні паспорти через посередників

  "Зробити закордонний паспорт в Маріуполі коштує 3800 грн.", - житель Шахтарська. Фото: zn.ua
"Зробити закордонний паспорт в Маріуполі коштує 3800 грн.", - житель Шахтарська. Фото: zn.ua

У Маріуполі Донецької області збільшився попит на отримання закордонних паспортів за рахунок жителів підконтрольної ДНР. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми є структурним підрозділом, тому обслуговуємо громадян з непідконтрольних територій. Попит зріс в зв'язку з тим, що 11 червня діє "безвіз", - сказала начальник відділу оформлення документів Лариса Цуприк.

За даними журналістів, жителі ОРДЛО в виготовленні закордонних паспортів користуються послугами посередників: оголошення про такі послуги можна знайти в інтернеті. У Маріупольському відділі віз та реєстрації співпрацю з посередниками заперечують, стверджуючи, що такі випадки були виявлені і вже усунені.

"У нашому підрозділі впроваджена 2-талонна система черги. І як тільки ми її запровадили, було виявлено кілька таких аферистів, які більше не зможуть нікому продавати чергу. Тепер все контролюється особисто керівництвом. Все відкрито, прозоро, громадяни все прекрасно бачать, як лунають талони. Тому участі ніяких посередників бути не може", - додала Лариса Цуприк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки Україна торік витратила на війну

При цьому, житель підконтрольного ДНР Шахтарська Іван Черкасов разом з другом скористався послугою посередника і оформив заявку на виготовлення паспорта в тому ж відділенні, де працює Цуприк. За його словами, платити посереднику дешевше, ніж їздити кілька разів і оплачувати оренду житла в Маріуполі.

"Ми скористалися послугою посередника. Нам важко звідти приїжджати, тут шукати житло, а потім туди повертатися. З самого початку нам говорили, що буде це коштувати близько трьох тисяч гривень, але коли приїхали, з нас ця людина вже попросив 3800 гривень, плюс все мита, які ми повинні оплатити", - розповів житель Шахтарська.

На окупованих терористами територіях Донбасу стрімко зросла кількість охочих оформити біометричний паспорт громадянина України. Про це написав нардеп, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook."Відповідно, різко зросла кількість "фірм і організацій", які організовують поїздки на неокуповану територію Донбасу тепер не тільки за покупками і за зняттям коштів у банкоматах, а й використовують "паспортний фактор" у рекламі для залучення нових клієнтів", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Жителі ДНР оформляють закордонні паспорти через посередників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути