четвер, 18 липня 2019 12:42

Зеленський залишив військових без пільг

Зеленський залишив військових без пільг
Зеленський видав указ, яким позбавив військових пільг та перевів армію в режим одноосібного керування. Фото: Уніан

Президент України Володимир Зеленський 16 липня підписав указ, який змінює проходження військової служби у часи війни.

В абзаці 24 президент прирівняв умови проходження військової служби у мирний час до умов проходження служби на війні, повідомляє Depo.uа

До цього офіцерський склад служив на війні половину строку.

Молодший лейтенант, лейтенант – 1 рік замість 2-х в умовах мирного часу, старший лейтенант, капітан капітан-лейтенант – 2 роки замість 4-х в умовах мирного часу, майор капітан 3 рангу – 3 роки замість 6-ти в умовах мирного часу, підполковник капітан 2 рангу – 4 роки замість 8-ми в умовах мирного часу, полковник капітан 1 рангу – 1 рік замість 2-х в умовах мирного часу.

Також він замінив слова "воєнний стан" на "стан війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарна 93-я бригада "Холодний Яр" повернулась додому з передової

У пункті 83-му змінили речення 1-го абзацу: доповнили словами "рівня їхньої професійної компетентності, особистих якостей і досягнень і відповідності характеристикам посад, визначених Міністерством оборони України".

Також виключили 2-й абзац: "Переміщення військовослужбовців по службі проводиться, як правило, без зарахування у розпорядження відповідних командирів".

Разом із цим Зеленський змінив пункт 159: "Курсанти навчальних частин (центрів) із числа громадян, прийнятих на військову службу за контрактом осіб рядового складу, сержантського і старшинського складу, після закінчення курсу підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) призначаються на посади згідно з отриманою військово-обліковою спеціальністю, крім військовослужбовців, які зараховуються в розпорядження командира військової частини А0515.

Військовослужбовці, які направлялися для підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) без виключення зі списків особового складу військових частин, після закінчення підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) повертаються до військових частин, із яких вони направлялися на таку підготовку".

До змін пункт був меншим: "Після закінчення підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації військовослужбовці повертаються до військових частин, що їх направили на таку підготовку".

Військова частина А0515 - це Головне управління розвідки Міністерства оборони України і його діяльність регулюється законом України "Про розвідувальні органи України".

Додали пункт 263-й, якому проходження служби військовослужбовців у режимі воєнного стану прирівняли до служби у мирні часи. Також у пункті прописали виключне право президента керувати військами у "ручному", одноосібному режимі.

Нове перемир'я на Донбасі, оголошене в ніч на 21 липня, може бути стійким і довгостроковим.

"Зараз ми вперше підійшли до того, що таке перемир'я дійсно може реалізуватися", – сказав екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко

Зараз ви читаєте новину «Зеленський залишив військових без пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути