четвер, 18 липня 2019 11:33

"Може вийти" - генерал Романенко про перемир'я на Донбасі

"Може вийти" - генерал Романенко про перемир'я на Донбасі
Ігор Романенко про перемир'я на Донбасі. Фото із відкритих джерел.

Нове перемир'я на Донбасі, оголошене в ніч на 21 липня, може бути стійким і довгостроковим.

"Зараз ми вперше підійшли до того, що таке перемир'я дійсно може реалізуватися", – сказав екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко виданню "Обозрєватель".

Генерал визнав, що "можуть мати місце певні відхилення" від дотримання режиму припинення вогню. Він переконаний у тому, що "сторони націлені на те, щоб їх локалізувати і долати цю проблему".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарна 93-я бригада "Холодний Яр" повернулась додому з передової

"Загалом є націленість на те, що, якщо такі ситуації будуть виникати, перш за все, шукатимемо шляхи подолання, а не шляхи відповіді. Звичайно ж, якщо аргументи будуть непереконливі, буде відповідь", – підкреслив Романенко.

Такий перелом пов'язаний із тим, що "у нової влади є націленість на пошуки шляхів просування, попри складність проблеми, а не просто на заняття жорсткої позиції – санкцій тощо", вважає він.

Тристороння контактна група під час чергово засідання у Мінську домовилася про обмін полоненими та нове перемир'я на Донбасі. Як зазначається, переговори тривали рекордно довго - 6 год. поспіль. У підсумку сторони домовилися про перемир'я, яке має початися в ніч проти неділі, 21 липня – від 0:00 години, та обмін полоненими.

Зараз ви читаєте новину «"Може вийти" - генерал Романенко про перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути