середа, 29 липня 2020 12:33

Зеленський назвав ім'я можливого очільника української делегації у Мінську

Зеленський назвав ім'я можливого очільника української делегації у Мінську
Зеленський обговорює з Кравчуком можливість приєднання до ТКГ. Фото: ukrinform.ua

Перший президент України Леонід Кравчук може приєднатися до української делегації на переговорах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це журналістам на брифінгу повідомив президент Володимир Зеленський.

"Треба знайти баланс: людина, з яким розмовляє Росія; людина, яку поважають в Україні; людина, яка може домінувати за столом переговорів; людина, яка може зреагувати й не зрадити Україну в дуже складні моменти; людина з досвідом; людина, яка не є ні правим, ні лівим, а центрист, який балансує і якого поважає більшість населення України як на сході, так і на заході", — уточнив він.

Одним із таких претендентів є перший заступник очільника делегації України в ТКГ, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма вийшов зі складу Тристоронньої контактної групи

Однак кандидатура Кравчука також обговорюється і, за словами Зеленського, є "ще пару кандидатур".

Офіційне підтвердження тієї чи іншої кандидатури з'явиться найближчими днями.

"У кожному разі ті люди, про яких я сказав, будуть у цій групі - радниками, керівниками напрямків або керівником ТКГ в цілому", — заявив глава держави.

Зараз обов'язки глави української делегації в ТКГ на Мінських переговорах тимчасово виконує віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і перший заступник глави української делегації Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав ім'я можливого очільника української делегації у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути