Ексклюзиви
пʼятниця, 16 червня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеки зі спецзагонів "Шторм-Z" грабують власні підрозділи

Зеки зі спецзагонів "Шторм-Z" грабують власні підрозділи
90 озброєних окупантів втекли зі своїх позицій поблизу села Арапівка Сватівського району Луганської області. Фото: eastnews.ua

Зеки із так званих штурмових підрозділів Z грабують власні загони та зникають у "невідомому напрямку".

На тимчасово окупованих територіях Луганщини відзначається суттєве збільшення спроб продажу військового майна військовослужбовцями російської армії, повідомила 16 червня пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Здебільшого це новобранці нещодавно створених штурмових загонів "Шторм-Z", які тікають зі своїх підрозділів разом зі стрілецькою зброєю. Враховуючи недоотримання обіцяної за контрактом платні, "штурмовики" компенсують збитки, вилучаючи у власних підрозділах вантажні автомобілі, які заповнюють казенним майном. Здебільшого це автозапчастини, шини та паливо. Вони намагаються реалізувати майно у найближчих населених пунктах та від'їжджають в невідомому напрямку", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шторм-Z" виявився неефективним: РФ розпускає спецпідрозділи в'язнів

Дезертирство активізується і в регулярних частинах армії РФ. На це вплинула як активізація бойових дій та великі втрати, так і нещодавнє скасування відпусток для військових задіяних на фронті в Україні.

"90 озброєних окупантів втекли зі своїх позицій поблизу села Арапівка Сватівського району Луганської області", – додали в ГУР.

Щоб підсилити знижену боєздатність військ РФ, ворожі командири формували з новообраних резервістів в ключових формуваннях на передовій спеціалізовані ротні підрозділи "Шторм Z" для ведення бойових дій у містах.

Роти "Шторм Z" були призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв'язку. Особовий склад цих рот проходив 10-15 днів підвищення кваліфікації перед тим як їх кидали на передову.

Їх створювали поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім "комбінували" із уже існуючими полками та бригадами.

Кожна рота складалася зі 100 чоловік особового складу, розбитих на чотири штурмові загони захоплення (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з двох осіб, саперну групу з п'яти осіб, розвідку з восьми людей, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпаж БПЛА з двох осіб.

Зараз ви читаєте новину «Зеки зі спецзагонів "Шторм-Z" грабують власні підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути