пʼятниця, 07 квітня 2023 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шторм Z": окупанти створюють на передовій нові спецпідрозділи резервістів

"Шторм Z": окупанти створюють на передовій нові спецпідрозділи резервістів
Окупанти створюють на передовій роти з новообраних резервістів. Фото: eastnews.ua

Щоб підсилити знижену боєздатність військ РФ, ворожі командири формують з новообраних резервістів в ключових формуваннях на передовій спеціалізовані ротні підрозділи "Шторм Z" для ведення бойових дій у містах.

Їх створюють поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім "комбінують" із уже існуючими полками та бригадами. Ці підрозділи, ймовірно, будуть розміщені уздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Йдеться про нові загони, які планують задіяти у складі 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ),1-го армійського корпусу (формувань так званої ДНР). Наразі незрозуміло, як ці підрозділи "Шторму Z" вписуються в російські командні структури на рівні батальйонів і вище", – сказано в повідомленні.

Аналітики посилаються на захоплений документ армії РФ, який оприлюднив український офіцер запасу 6 квітня. У ньому детально описується набір особового складу таких загонів та їхня основна діяльність.

"Кожна рота складається зі 100 чоловік особового складу, розбитих на чотири штурмові загони захоплення (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з двох осіб, саперну групу з п'яти осіб, розвідку з восьми людей, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпаж БПЛА з двох осіб", – випливає з документа.

В ISW підкреслюють, що створенням таких спецпідрозділів поза армійським корпусом міноборони РФ фактично руйнує військову структуру власної армії.

Роти "Шторм Z" призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв'язку. Особовий склад цих рот проходить 10-15 днів підвищення кваліфікації перед тим як їх кинуть на передову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кукуха їде, готовий штаб перестріляти" – окупантів лякають українські обстріли

"Роти "Шторму Z", ймовірно, будуть розгорнуті в основному на лінії фронту Авдіївка – Донецьк, де підрозділи Південного військового округу активно ведуть безперервні безуспішні наступальні операції", – повідомляє ISW.

На думку аналітиків, російське військове командування прагне створити роти "Шторм Z" і приєднати їх до вже задіяних елементів, щоб підкріпити незначний тактичний успіх і заохотити подальші наступальні операції та досягнення.

"Через невдалу конструкцію ще більших спеціальних російських підрозділів, а також через уже погіршену якість і низький моральний дух, який поширений у підрозділах ДНР у цьому районі, малоймовірно, що використання цих формувань допоможе російським силам", – вважають військові експерти.

Російських мобілізованих відправляють на найгарячіші ділянки фронту. Їх при цьому дурять. Записують, що на передову їздили добровольцями.

Зараз ви читаєте новину «"Шторм Z": окупанти створюють на передовій нові спецпідрозділи резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути