Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2024 22:33

Зберігали північнокорейські ракети - показали, як воно горить під Тихорецьком

Наслідки нічних ударів по складу боєприпасів та поблизу військового аеродрому в Тихорецькому районі Краснодарського краю РФ показали на знімку з супутника. Там ще триває пожежа. Цей військовий обʼєкт розташований на північ від селища Кам'яний Тихорецького району, що у Краснодарському краї Росії.

"На супутниковому знімку також видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який знаходиться неподалік від складу боєприпасів", - повідомляють "Схеми".

Автор: "Схеми"
  На знімку з супутника вино дві пожежі
На знімку з супутника вино дві пожежі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна б'є по арсеналах в РФ власною зброєю - Зеленський

Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів. У лютому 2024 року, в CSIS повідомили, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність й помітне її збільшення. Згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база – основна у РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів.

Сьогодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що вночі було завдано вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше дві тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також Служба безпеки України завдала удару по 23-у арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

.

Зараз ви читаєте новину «Зберігали північнокорейські ракети - показали, як воно горить під Тихорецьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути