середа, 15 вересня 2021 23:42

Засідання ТКГ: про що говорили

Засідання ТКГ: про що говорили
На засіданні ТКГ говорили про звільнення заручників. Фото: Укрінформ

Україна на сьогоднішніх переговорах у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі закликала Росію прискорити підготовку до одночасного взаємного звільнення утримуваних.

Про це повідомляє українська делегація у Facebook.

Також українська сторона закликала розблокувати роботу КПВВ з боку тимчасово окупованих територій. Це дозволило б вирішити питання соціально-економічної підтримки українців, які там мешкають.

"Російська делегація не припиняє свої спроби залучити до роботи гуманітарної підгрупи громадянку України Майю Пирогову, засуджену українським судом за тероризм. Наша делегація розцінює це як свідоме намагання заблокувати обмін утримуваними особами та відкриття КПВВ з боку тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона також вимагала забезпечити суворе дотримання режиму припинення вогню та негайно припинити його порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ТКГ вимагають терміново припинити обстріл Донбасу

Наступне засідання заплановане на 29 вересня.

У вівторок, 14 вересня, о 23:15 окупанти на Донбасі порушили режим тиші та обстріляли вантажівку української сторони Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню.

Постраждалих у результаті обстрілу немає.

Бойовики обстріляли автомобіль ЗІЛ-131 білого кольору з розпізнавальними знаками СЦКК в районі Шумів. Обстріл вівся з артилерії калібру 122 мм та міномета 120 мм.

Зараз ви читаєте новину «Засідання ТКГ: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути