понеділок, 29 березня 2021 18:04

Українська делегація не братиме участь у ТКГ через "терористку"

Українська делегація не братиме участь у ТКГ через "терористку"
Українська делегація відмовилася брати участь у переговорах через терористку. Фото: dyvys.info

Українська делегація в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи відмовилася брати участь у переговорах у присутності Маї Пирогової, яка засуджена в Україні за тероризм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертями бійців Путін тисне на Україну - Снєгирьов

"Коли під час переговорів бере участь людина, засуджена в Україні за терористичну діяльність, це дискредитує їх і робить неможливою нашу участь у такому форматі. Ми попросили оголосити перерву, доки її не буде усунено. Наша позиція чітка: ми не вестимемо роботу, доки в консультаціях братиме участь терористка. Я сподіваюся, що ми більше не побачимо громадянку Пирогову на наших консультаціях", - сказав народний депутат України Андрій Костін, який представляє Україну в політичній підгрупі ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами Костіна, він не знає, хто її запросив і чи запросила її саме російська сторона.

"Якщо ми не відреагуємо, то завтра туди в ТКГ можна привести взагалі кого завгодно. З іншого боку, втрачається час, який міг би бути витрачений на обговорення якихось суттєвих питань. Звісно, є можливість нас звинуватити в тому, що ми затягуємо процес. Росія це розуміє і грає в таку гру", - пояснив депутат.

26 березня в районі селища Шуми російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули четверо українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація не братиме участь у ТКГ через "терористку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути