вівторок, 24 квітня 2018 13:13

Залишки "Градів" і ПТУРів: на передовій відкрили музей "братерства і дружби"
7

Маркування деяких ракет російського виробництва, і до нашої держави такі боєприпаси не поставлялись
Фото: Тарас Грень
Тут зібрані «подарунки», якими обстрілювали наших бійців починаючи з так званого «Пасхального перемир’я»
Експозиції музею відкриті для огляду 24 години на добу, за винятком часу, коли терористи продовжують обстріли
Всі експонати музею зібрані бійцями АТО у власних окопах та бліндажах
Тут можна побачити і рештки «Градів», залишки від протитанкових керованих ракет, уламки від великокаліберних снарядів тощо

Музей "братерства і дружби" організували українські військові одного з підрозділів, що обороняє місто Талаківку на Донбасі. На відкритому майданчику можна побачити рештки всіх "подарунків", які російсько-окупаційні війська щедро надсилають нам мало не щодня.

Фото музею на своїй сторінці в Facebook опублікував військовий кореспондент полковник Тарас Грень.

За його словами, назва "братерства і дружби" несе в собі велику долю сарказму. Адже всі експонати музею зібрані бійцями АТО у власних окопах та бліндажах.

"Це далеко не повна експозиція всіх надбань. Тут зібрані "подарунки", які наші колишні брати вистріляли по нас починаючи з так званого "Пасхального перемир'я". Тут можна побачити і рештки "Градів", залишки від протитанкових керованих ракет, уламки від великокаліберних снарядів тощо. Окремо експонуються кулі всіх калібрів, що є на озброєнні у наших, так би мовити, опонентів", - розповів один з військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снаряд, який розмальовували в лазні на передовій

За словами українських бійців, російсько-терористичні війська стали хитріші у застосуванні боєприпасів. Наприклад, такі речі як постріли до гранатомета використовують ще радянського виготовлення. Це ж стосується і великокаліберних снарядів. Хоча маркування деяких видів ракет вже російського виробництва, і до нашої держави такі боєприпаси не поставлялись.

"Складається враження, що вони просто утилізують на українській землі свої застарілі боєприпаси. Але ми сподіваємось, що все це свого часу з експонатів нашого символічного музею перетвориться на речові докази воєнних злочинів Російської Федерації проти України та нашого народу", - каже боєць.

Експозиції музею відкриті для огляду 24 години на добу, за винятком часу, коли терористи продовжують поповнювати його черговими експонатами, відкриваючи обстріли по наших позиціях. Учасникам бойових дій вхід безкоштовний.

У Дніпрі офіційно відкрили перший в Україні музей АТО. Представлено понад тисячу експонатів — фотографії військових, їхні особисті речі, нагороди. На вулиці відтворили розбитий у боях блокпост та техніку.

Зараз ви читаєте новину «Залишки "Градів" і ПТУРів: на передовій відкрили музей "братерства і дружби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути