неділя, 28 березня 2021 20:23

Загроза ізоляції: як Путін може погодитися на "нормандську зустріч"

Загроза ізоляції: як Путін може погодитися на "нормандську зустріч"
Сергій Гармаш про майбутню "нормандську зустріч". Фото: Тарас Подолян

Якщо нормандська зустріч відбудеться, то на ній , насамперед, треба ставити вимогу - виконати рішення попередньої. Про це каже в інтерв'ю журналу "Країна" представник Донецька в українській делегації ТКГ Сергій Гармаш.

"Це розмінування, обмін полоненими "всіх на всіх". Також - відкриття нових КПВВ, які ми побудували, а російська сторона не відкриває. Якщо домовляться про відкриття двох КПВВ, це вже буде значним покращенням гуманітарної ситуації. Але це суперечить політиці Росії щодо ізоляції окупованої частини Донбасу від України і консервації конфлікту за абхазьким сценарієм. Навряд Путін дасть згоду на цю зустріч, якщо йому не світитиме загроза ізоляції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський перестав бачити мир в очах Путіна - член ТКГ

На думку експерта, цілі у Росії прагматичні. Миру серед них немає.

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ

Україна не розкриває зміст проєктів щодо мінського переговорного процесу, бо про це просили Франція, Німеччина та ОБСЄ, сказав речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович

Зараз ви читаєте новину «Загроза ізоляції: як Путін може погодитися на "нормандську зустріч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути