пʼятниця, 24 червня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники відправлять у так звану ДНР вчителів з Бурятії – ЗМІ

Загарбники відправлять у так звану ДНР вчителів з Бурятії – ЗМІ
В ОРДО завезуть вчителів з Росії. Фото: East News

Через нестачу освітян на тимчасово окупованому Донбасі загарбники починають відправляти вчителів із Росії.

Зокрема, їх вже збирають у Бурятії та Новосибірській області. Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Поки що невідомо, скільки саме вчителів поїдуть викладати у так звану ДНР. Скільки часу вони там проведуть, також не зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителі Мелітополя відмовляють окупантам у співпраці: подробиці

Водночас у міністерстві Примор'я заявили, що направили співробітників обласного управління на методичну підтримку. Вчителі ще не поїхали.

За даними пропагандистських ЗМІ, впродовж останнього тижня в Новосибірській області збирали заявки від вчителів-добровольців. Зараз вже сформували делегацію. Кількість її учасників також не розголошується.

У школі тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області почали викладати за програмою, яку склали окупанти. В місті організували роздавання "Азбуки Донбасса" та влаштували показ російського мультсеріалу "Маша и медведь" на екрані автомобіля на одній із площ Маріуполя.

Також окупанти завезли 5 тис. російських підручників в школу №4, яку збираються відкрити найближчим часом. Всі україномовні підручники, що були в наявності в шкільної бібліотеці, окупанти вивезли. Крім того, у школах демонтували всі "розумні дошки" та з підручниками відвезли в Донецьк.

Крім того, у Маріуполі окупаційна влада забороняє у школах використовувати українську мову. Спілкуватися нею не можна школярам навіть на перервах.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники відправлять у так звану ДНР вчителів з Бурятії – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути