четвер, 16 червня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі школярам забороняють говорити українською - Андрющенко

У Маріуполі школярам забороняють говорити українською - Андрющенко
У школах Маріуполя заборонили українську мову. Фото: East News

У тимчасово захопленому Маріуполі окупаційна влада забороняє у школах використовувати українську мову.

Спілкуватися нею не можна школярам навіть на перервах. Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

"Не соромлячись колабораційний директорат шкіл відкрито погрожує "наслідками для дітей та батьків", якщо буде чути в спілкуванні українську", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплений Маріуполь чинить активний спротив окупантам: відео

Крім того, так звана окупаційна адміністрація планує запровадити у Маріуполі платний проїзд з 1 серпня. Вартість квитка - 18 руб (9 грн).

"Транпорт (всі 12 автобусів плюс чотири від росіян) працюють за "графіком". Пауза між посадками складає від двох до чотирьох годин. Три гривні економії ціною знищення транспортної системи - ціна справжньої економії Росії", - додав Андрющенко.

Російські терористи в Маріуполі планують відкрити театральний сезон у розбомбленому ними драмтеатрі. Він повинен запрацювати 10 вересня.

Окупаційна адміністрація заявила, що новий сезон відкриється двома-трьома танцювальними та естрадно-концертними номерами, а також театральною постановкою.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі школярам забороняють говорити українською - Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути