середа, 15 червня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Захоплений Маріуполь чинить активний спротив окупантам: відео

Захоплений Маріуполь чинить активний спротив окупантам: відео
Маріупольці спалили два тягача та три причепа росіян. Фото: t.me/polkazov

Тимчасово захоплений Маріуполь Донецької області чинить активний спротив російським окупантам.

11 червня напередодні святкування Дня Росіі в натовпі за гуманітаркою біля "Метро" невідомий вдарив ножем у спину працівника МНС Росії, повідомив 15 червня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram. Поранення виявилося смертельним.

"Місто не прийняло окупацію. Потроху пасивний спротив із саботажу переходить в активну фазу. Просто підтверджені факти. Більше не можу коментувати зі зрозумілих причин. Кажемо вам, мразота. Починайте озиратися. Відплата вже поруч", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змушують маріупольців копати братські могили за їжу - ГУР

9 червня на Таганрозькому шосе на стоянці техніки МНС Росії "раптом" згоріло два тягачі та три великі причепи до вантажівок. Причиною назвали підпал.

У Маріуполі люди продовжують гинути від наслідків російських артобстрілів. Вчора, 14 червня, у під'їзді одного з будинків у Лівобережному районі було знайдено тіла трьох загиблих.

Російські окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців. Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Також від початку повномасштабного вторгнення у Маріуполі кількість населення зменшилася у п'ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений Маріуполь чинить активний спротив окупантам: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути