понеділок, 12 червня 2017 09:16

За минулу добу загинули 2 українських воїнів, 4 поранені

За минулу добу загинули 2 українських воїнів, 4 поранені

Ситуація у районі проведення АТО складна. В результаті ворожих обстрілів 11 червня загинули 2 військовослужбовців ЗСУ. 4 наших воїнів отримали поранення та бойові травмування, повідомляє прес-центр штабу АТО.

67 разів бойовики відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ. Застосовували і артилерійське озброєння, яке згідно з Мінськими угодами, мають відвести на визначені відстані від лінії зіткнення. Підконтрольні Росії озброєні банди на Донбасі продовжують час від часу бити і по житлових кварталах прифронтових населених пунктів та завдавати шкоди важливим об'єктам інфраструктури

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Які діточки гинуть, щоб кати наживались" - загинув 24-річний боєць

Приморський напрямок. Тут противник із артилерії калібру 122 міліметри бив по наших укріпленнях у районі Павлополя та Новогригорівки, а біля Гнутового використовував міномети калібру 120 міліметрів. Також у районі Новомихайлівки та Красногорівки окупанти відкривали вогонь із 82-міліметрових мінометів. Окрім того, поблизу Павлополя бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси. Впродовж минулої доби бандформування неодноразово обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП позиції українських захисників в районі Талаківки, Лебединського та Водяного.

Донецький напрямок. На цій ділянці ворожі обстріли майже не вщухають на підступах до Авдіївки. Зокрема, вчора російські найманці неодноразово здійснювали щільні обстріли з мінометів та менш потужного озброєння у південному передмісті цього населеного пункту та північно-східніше, біля Кам'янки. Вчора ввечері, близько 18:00 години, окупанти били по наших укріпленнях на тій ділянці з танків. Один з ворожих снарядів вкотре влучив у частину міста, де живуть цивільні. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знову очі з неба" - загинув 29-річний боєць

У районі Пісків та Верхньоторецького, поблизу Зацевого ворог бив із мінометів різних калібрів та піхотного озброєння. Бандити систематично відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій та озброєння БМП.

Луганський напрямок. На цій частині фронту під інтенсивним мінометним вогнем противника вчора знову опинились наші позиції, розташовані в районі Кримського, Новотошківського та Катеринівки, де загарбники неодноразово обстрілювали військовослужбовців ЗС України зі 120-міліметрових мінометів. Окрім того, біля Новотошківського бандформування вели вогонь з гаубиць калібру 152 міліметри. З 82-міліметрових мінометів озброєні злочинці били поблизу Троїцького та Попасної. Неподалік Новозванівки та Новоолександрівки бандити вели вогонь із великокаліберних кулеметів і гранатометів.

7 червня у бою поблизу села Жолобок Луганської області загинув 32-річний Володимир Лайков. Під час бою з пропутінськими терористами, які намагалися розширити плацдарм поблизу села та проривалися на позиції одного з підрозділів бригади, Володимир разом із побратимами тримав оборону на взводному опорному пункті.

Зараз ви читаєте новину «За минулу добу загинули 2 українських воїнів, 4 поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути