Ексклюзиви
субота, 10 червня 2017 14:59

"Ти готовий битися до кінця? - Так!" - загинув 31-річний український воїн

"Ти готовий битися до кінця? - Так!" - загинув 31-річний український воїн
Український військовослужбовець Володимир Лайков загинув на російсько-українській війні 7 червня

7 червня у бою поблизу села Жолобок Луганської області загинув 31-річний Володимир Лайков. Під час бою з пропутінськими терористами, які намагалися розширити плацдарм поблизу села та проривалися на позиції одного з підрозділів бригади, Володимир, разом з побратимами, тримав оборону на взводному опорному пункті. Розчаровані у своїх безуспішних атаках, терористи відкрили вогонь по позиціям з артилерії, танків та мінометів.

Старший солдат Лайков був кулеметником у 93-й бригаді. Родом із села Голубівка на Дніпропетровщині.

"Ти впевнений, що готовий битися до кінця?", - не одноразово запитував Володимира командир його роти. І кожного разу отримував впевнену відповідь: "Звичайно, так!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тобі в армії тяжко, знаю. Але ти скоро повернешся і я буду щаслива" - у зоні АТО загинув 21-річний боєць

"Не у наших силах змінити те, що вже сталося. Але ми ніколи не забудемо, що зробив наш хоробрий воїн. Для нас, живих, найкращий спосіб вшанувати пам'ять полеглого героя – присвятити себе з подвоєною силою та відданістю завершенню тієї справи, якою він так благородно займався, за яку він воював і за яку з честю загинув, віддавши все, що міг. Його смерть не буде марною, й наш народ, наша Україна звільниться від окупантів, захистить свободу й право на гідне життя. Слава Україні! Герою Слава!" - сказав командир 93-ї ОМБр полковник Владислав Клочков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Волонтер, доброволець і просто хороша людина" - 48-річний боєць загинув у зоні АТО

У Володимира Лайкова залишилися батьки та сестра Олександра.

Протягом травня 2017-го Україна втратила 35 військовослужбовців. Публікуємо поіменний список полеглих у травні захисників України.

Зараз ви читаєте новину «"Ти готовий битися до кінця? - Так!" - загинув 31-річний український воїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути