понеділок, 22 жовтня 2018 14:46

За день 920 м: військові інженери побудували дорогу до віддаленого села

За день 920 м: військові інженери побудували дорогу до віддаленого села
Українські військові побудували дорогу до віддаленого села на Донбасі / стопкадр

Українські військові побудували дорогу до села Новогригорівка Волноваського району Донецької області.

"Ми фактично були "невиїзними" — Не було дороги. "Швидка" не могла доїхати, хліба не завозили. А у нас же 65 жителів, головним чином, пенсіонерів, 8 учнів, яким доводилося 1,5 кілометри через ліс ходити, щоб до школи потрапити. А тепер, завдяки українським військовим, життя налагоджується", — розповідає жителька села Валентина Христенко, пише штаб ООС у Facebook.

Робота ведеться на виконання розпорядження командувача Об'єднаних сил. Задіяні 40-тонний універсальний шляхоукладач БАТ-2 та 3 самоскиди.

"За один день, 13 жовтня, було сформовано профіль дороги протяжністю 920 метрів, зараз проводиться підвіз і розгортання щебеню", - каже т.в.о. командира інженерного батальйону майор Андрій Гогендорф.

Населення села Новогригорівка залежить від гуманітарної допомоги, що надається міжнародними та українськими організаціями, – продукти харчування, гігієнічні набори, вугілля для опалення, будівельні матеріали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не дозволяють вивезти тіла загиблих цивільних

Однією з організацій, що допомагає мешканцям села, є Міжнародний Комітет Червоного Хреста, який звернувся до Командувача Об'єднаних сил із клопотанням про вирішення проблеми мешканців.

Жителі тимчасово підконтрольних проросійських бойовиків територій Луганської та Донецької областей хочуть вийти з-під впливу їхньої влади та жити на території підконтрольної Україні. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке було проведено в 2016 і 2018 роках.

Зараз ви читаєте новину «За день 920 м: військові інженери побудували дорогу до віддаленого села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути