Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 12:07

Окупанти не дозволяють вивезти тіла загиблих цивільних

Окупанти не дозволяють вивезти тіла загиблих цивільних
Бойовики не дозволяють вивезти тіла цивільних, що загинули у Золотому. Фото: з відкритих джерел

Російсько-окупаційні війська ігнорують запити української сторони на режим тиші з метою евакуації тіл 2 мирних жителів, які загинули 18 жовтня у Золотому-4. Повідомив начальник прес-центру Об'єднаного командного пункту ООС полковник Леонід Матюхін, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підвали, насильство, ґвалтування, вбивства" - видали збірку про звірства бойовиків

"Попри те, що трагедія сталася на території, непідконтрольній ЗСУ, представниками командуванням ОС неодноразово надавалися протидіючій стороні запити на режим тиші з метою евакуації тіл загиблих. Але з боку російсько-окупаційних військ ці запити були проігноровані з метою фальсифікації реального стану справ і посилення напруги серед місцевого населення", - сказав Матюхін.

Збройні сили України докладають усіх зусиль для вирішення усіх проблемних питань, пов'язаних із гарантуваням безпеки цивільних громадян, які проживають у "сірій зоні". Такі випадки не є винятком у "сірій зоні" через насиченість місць мінування.

У селищі Золоте Донецької області загинули цивільні 38-річна жінка та її 17-річна донька. Поблизу їхнього будинку розірвалися снаряди. Ще один цивільний отримав поранення у Лутугіному, що в Луганській області.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не дозволяють вивезти тіла загиблих цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути