Ексклюзиви
середа, 03 червня 2020 17:27

За 5 місяців на фронті загинули 33 українських захисники

За 5 місяців на фронті загинули 33 українських захисники
На фронті загинули 33 українських захисники. Фото: pixabay.com

Під час перемовин з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер у рамках візиту до ФРН очільник Офісу президента Андрій Єрмак озвучив кількість українських бійців, загиблих від рук російських найманців за останні 5 місяців.

Глава ОПУ наголосив, що для прискорення просування до миру потрібно вжити заходів для реалізації повного та всеосяжного режиму припинення вогню з боку бойовиків, яке наразі не виконано, повідомляє пресслужба президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спробує домовитися з Заходом

"З 19 грудня минулого року до 29 травня було зафіксовано понад півтори тисячі обстрілів з боку незаконних збройних формувань. За цей час загинули 33 українських військових, ще 235 було поранено. Бойовики продовжують використовувати заборонене Мінськими угодами озброєння", — заявив Єрмак.

Він підкреслив, що українська делегація донесла до партнерів стурбованість тим, що не виконується чи не найважливіша умова для просування до миру — досі не припиняються обстріли з боку проросійських найманців та регулярних військ РФ на Донбасі.

Раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час візиту до Німеччини заявив, що Україну категорично не влаштовує повільність просування в Мінському форматі.

Зараз ви читаєте новину «За 5 місяців на фронті загинули 33 українських захисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути