середа, 03 червня 2020 16:29

Путін спробує домовитися з Заходом

Путін спробує домовитися з Заходом
Путін хоче домовитись із Заходом щодо пом'якшення санкцій. Фото: pixabay.com

У найближчі місяці президент РФ Володимир Путін може знову взятися за Україну.

Як пише "Сегодня", він намагатиметься просувати ідею саміту постійних членів Ради Безпеки під час Генасамблеї ООН і думатиме, чи варто Росії брати участь як запрошеному гостю в саміті G7.

На думку ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна, Путін використовуватиме будь-який шанс на пом'якшення санкцій. Для цього він може вдатися до провокацій і військової ескалації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак у Німеччині поскаржився на "Мінськ"

"Ви бачите, яка зараз у російських медіа скажена істерія по Україні. Точно буде істерія по воді в Крим і гра навколо начебто гуманітарної складової. Тому Кремль підніматиме ставки і шукатиме можливості дестабілізації..." – сказав він.

Причому це можуть бути масштабніші провокації та ескалації, ніж просто забезпечення поставок води, і навіть військова і гібридна ескалації.

"Саме цього літа і восени дуже висока ймовірність того, що Путін буде змушений працювати саме в цій логіці", – сказав Клімкін.

Під час одноденного візиту до Федеративної Республіки Німеччина українська делегація надала Німеччині докази причетності армії РФ до збройного конфлікту на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Путін спробує домовитися з Заходом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути