вівторок, 20 лютого 2018 11:37

"З палицею в руках перевіряв багаж і осіб на блокпосту" - колишній бойовик розповів про свою "службу" в ДНР

"З палицею в руках перевіряв багаж і осіб на блокпосту" - колишній бойовик розповів про свою "службу" в ДНР
Бойовик ДНР, якому загрожує 8 років, розповів про свою "службу" у формуванні. Фото: Вконтакте

Колишнього найманця проросійського терористичного формування ДНР затримали у Дружківці.

Про це повідомила поліція Донецької області.

"28-річний чоловік почав свою "трудову" діяльність в середині квітня 2014 року, коли Дружківку захопили бойовики. Дізнавшись, що за роботу на блокпосту можна отримати їжу і сигарети, чоловік не роздумуючи влаштувався добровольцем. Спочатку допомагав бойовикам облаштовувати місце розташування шинами, а потім здійснював перевірку транспорту. З палицею в руках новобранець перевіряв багаж і осіб, які перетинали блокпост ", - розповіли правоохоронці.

Найманець бойовиків уже через два тижні розчарувався "в благих намірах поплічників" і покинув їх. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин з банди ДНР збирає гроші в інтернеті, щоб повернутися в Астрахань

"Правоохоронці встановили, що уродженець Луганська, який проживає на підконтрольній Україні території, збирав інформацію для так званих "спецслужб ЛНР". За грошову винагороду він передавав бойовикам дані про розміщення, озброєнні та особовому складі підрозділів сил антитерористичної операції, дислокованих на території Луганської області", - повідомляє в середу прес-центр СБ України.

У приватному військовому формуванні "Вагнера" мета полягає не лише в охороні нафтопроводів, але й "утилізації" ветеранів Донбасу. Перед введенням військ до Сирії, була нарада в Кремлі, де було дано доручення Бородаю "утилізувати" ту масу людей, які піднялися, які бачили, що можна міняти владу не виборчим шляхом.

Зараз ви читаєте новину «"З палицею в руках перевіряв багаж і осіб на блокпосту" - колишній бойовик розповів про свою "службу" в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути