вівторок, 20 лютого 2018 09:20

Ліквідовують "ветеранів Донбасу": пояснили масову загибель бойовиків ПВК "Вагнер"

Ліквідовують "ветеранів Донбасу": пояснили масову загибель бойовиків ПВК "Вагнер"
Ліквідація в Сирії "ветеранів Донбасу" - спецоперація Кремля - експерт. Фото: Беларуская Праўда

У приватному військовому формуванні "Вагнера" мета полягає не лише в охороні нафтопроводів, але і "утилізації" ветеранів Донбасу.

Про це заявив отаман козацького товариства "Ховріно" Євген Шабаев, передає "Радіо "Свобода".

За його словами, перед введенням військ до Сирії, була нарада в Кремлі, де було дано доручення Бородаю "утилізувати" ту масу людей, які піднялися, які бачили, що можна міняти владу не виборчим шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрєпи похитнулись: біля окупованого Севастополя звели будинок на могилі невідомого солдата

"Такі люди не потрібні у нашій країні (Росії). Так що крім нафтової мети була і "утилізація" ветеранів Донбасу. Власне, цим вони і займаються. Більшість першого, другого і третього сирійського набору, люди, що пройшли серйозну підготовку, були зачищені, а точніше - відправлені до артпідготовки на штурм сирійських міст", - підкреслив він.

Раптова хвороба президента Росії Володимира Путіна може бути пов'язана з розгромом групи найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" в Сирії.

Понад 200 російських найманців із приватної "армії Вагнера" загинули у Сирії 7 лютого під містом Дейр-ез-Зор. Потрапили під авіаційний удар.

"Вагнерівці" пішли в наступ на наф­тові родовища, що контролюють опозиційні до сирійського президента Асада коаліційні війська. Їхні американські радники закликали командування збройних сил РФ зупинитися. Отримали відповідь, що росіян у колоні немає. Тоді застосували артилерію, вертольоти та навантажені вибухівкою безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідовують "ветеранів Донбасу": пояснили масову загибель бойовиків ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути