Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 12:12

Скрєпи похитнулись: біля окупованого Севастополя звели будинок на могилі невідомого солдата

Скрєпи похитнулись: біля окупованого Севастополя звели будинок на могилі невідомого солдата
Біля Севастополя знищили могилу невідомого солдата і звели будинок. Фото: Вголос

Поблизу окупованого Севастополя у селі Дальнє могилу невідомого солдата зрівняли з землею, а на її місці звели приватний будинок.

Про це повідомила голова ради ветеранів села Дальнє Надія Макаренко, передає "КоммерсантЪ".

"У цьому селі Макаренко доглядає за неофіційними похованнями солдатів, що загинули під час оборони Севастополя у 1941-1942 роках. За її інформацією, кілька років тому на місці одного з поховань виділили землю для індивідуального житлового будівництва. Власник ділянки, коли вирівнював територію, зрівняв могилу з землею. Проте, коли саме це сталося, невідомо", - повідомляється.

Зазначається, що на могилі невідомого солдата жінка висаджувала квіти з 1980 року. Останній раз, коли Макаренко приїхала, на місці могили був споруджений приватний будинок із парканом.

Сусіди розповіли, що перед будівництвом ділянку вирівнювали бульдозером.

"Йому говорили, що там могила. Її і так добре видно було — високий горбок з квітами на ньому. Але він сказав, що купив землю і буде з нею робити, що захоче", – розповіла Надія Макаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нічого не залишиться" - вчений розповів, що чекає на Керченський міст

Голова ради ветеранів планує звертатися до окупаційної адміністрації муніципального округу. А також планує зібрати підписи місцевих жителів.

"Член Загальної палати Севастополя Григорій Донець пояснив, що довести, що на цьому місці було захоронення практично неможливо, адже цю могилу не внесли в реєстр", - зазначається.

Окупанти показали, як знищують житло сімферопольців під "будівництво століття". Російські окупанти в анексованому Криму віджимають у жителів Сімферополя земля, під будівництво житлового комплексу "Кримська роза".

Зараз ви читаєте новину «Скрєпи похитнулись: біля окупованого Севастополя звели будинок на могилі невідомого солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути