Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2022 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

З Маріуполя до Владивостока депортували 308 українців: фото з вокзалу
16

Фото: Vl.ru

21 квітня до російського Владивостока окупанти доставили 308 депортованих маріупольців. 90 із них - діти.

Про це повідомив заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Тelegram. Фото українців, які прибули на залізничний вокзал Владивостока, оприлюднив місцевий сайт.

За інформацією Андрющенка, мешканців Маріуполя поселили в школах та гуртожитках. Далі планують розміщення "в різних населених пунктах Приморського краю".

"Замість теплого Азовського моря та лагідного клімату України - депресивні регіони Росії", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадені в Україні діти "знайшлися" в сім'ях російських окупантів

Також Андрющенко навів цитату представників окупантів. Вона засвідчує, що вивезених з України дітей змушують вчити російську мову.

"У самому пункті тимчасового перебування у дітей будуть ще додаткові заняття, тому що є труднощі з проходженням програми, є труднощі з російською мовою", - заявила заступниця міністра освіти Приморського краю Ельвіра Шамонова.

У Російській Федерації почали готувати закон для примусового вивчення російської мови дітьми, яких вивезли з тимчасово окупованих українських територій. Агресори силоміць евакуюють українців до російських населених пунктів. Серед вивезених - понад 150 тис. дітей.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що загарбники незаконно вивезли майже 5 тис. дітей із заблокованого ними ж Маріуполя Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «З Маріуполя до Владивостока депортували 308 українців: фото з вокзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути