пʼятниця, 07 липня 2017 11:48

Воїнів-близнюків нагородили медалями "За жертовність"

Воїнів-близнюків нагородили медалями "За жертовність"
Медалями "За жертовність" нагородили братів-близнюків із Тернопільщини, які обороняють Україну на російсько-українській війні.

Брати-близнюки Олександр та Олег Атаманчуки родом із села Денисів Козівського району Тернопільської області. Разом служать у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

З благословення Святійшого Патріарха Філарета чоловіків нагородили медалями "За жертовність і любов до України". Нагороди вручив архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП владика Нестор.

"Багато хто на словах любить Україну, але за першої ж небезпеки ховається, втікає за кордон. Ви свою любов доводите справами, показуєте добрий приклад для інших. Якби всі так як ви були готові захищати Україну, то в нас був би мир і перемога", - додав владика Нестор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ордени "Народний герой України" вручать 11 українським патріотам

Бійці сказали, що мріють швидше повернутися додому з перемогою, до мирного життя на рідній землі.

Військовий капелан отець Андрій Любунь розповів, що волонтерська доля звела його з хлопцями на Донбасі. На передовій вони із перших днів російської агресії. Зараз брати у відпустці, після якої знову повернуться на бойові позиції.

За минулу добу внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, ще одного поранили.

Зараз ви читаєте новину «Воїнів-близнюків нагородили медалями "За жертовність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути