Ексклюзиви
середа, 29 червня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Воєнний експерт оцінив шанси окупантів на новий наступ в Україні

Воєнний експерт оцінив шанси окупантів на новий наступ в Україні
Ворог у разі настання оперативної паузи й початку позиційної війни може накопичити резерви й спробувати відновити наступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війська Російської Федерації в Україні уже займають оборонні позиції на більшості напрямків.

Це згубно для ворога, адже окупанти не розуміють, що робити далі, заявив воєнний експерт Олег Жданов у Youtube.

"Поки вони йшли вперед і захоплювали – у них були цілі й завдання. Зараз же в обороні – вони плутаються з цілями і завданнями. Росіяни реально починають видихатися, у них не вистачає резервів для накопичення сил і засобів, щоб продовжувати наступ", – зазначив він.

Водночас Жданов не виключає, що ворог у разі настання оперативної паузи й початку позиційної війни може накопичити резерви й спробувати відновити наступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розповіли про ситуацію на Луганщині

"Тут може виникнути своєрідне змагання. Гонка – хто швидше, якісніше і більше підготує резервів для відновлення наступу з боку Росії або переходу в контрнаступ з боку України. Але така загроза – формування резервів і продовження наступу - теоретично існує. На сьогодні такої загрози немає. Вони не можуть дійти до адміністративних кордонів Донецької та Луганської області, тож про яке просування на Придністров'ї можна говорити", – додав експерт.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії, тож візит до Києва президентки Молдови Маї Санду був політичним жестом. У разі провокацій з боку Придністров'я Молдова може дати Україні певне право спробувати розв'язати це питання за умови її політичної підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний експерт оцінив шанси окупантів на новий наступ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути