середа, 29 червня 2022 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розповіли про ситуацію на Луганщині

Американські аналітики розповіли про ситуацію на Луганщині
Українська оборона Сіверськодонецька на Луганщині дорого обійшлася росіянам. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українська оборона Сіверськодонецька на Луганщині дорого обійшлася росіянам, попри нову тактику Кремля, спрямовану на обмеження російських втрат.

Відведення сил України може включати відхід із Лисичанська та Луганської області у найближчому майбутньому, ідеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

"Відхід, імовірно, спрямують на передчасне завершення російського наступу. Київ може продовжувати цей підхід доти, доки російська атака не досягне кульмінації або українські сили не займуть захищеніші позиції вздовж прямої лінії з укріпленими містами та селищами", – вважають американські аналітики..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вичерпує своїх військових лідерів і розраховує на офіцерів – ISW

Для подальшого наступу росіянам, які залишилися в Сіверськодонецьку, необхідно буде форсувати з міста або навколишніх населених пунктів річку Сіверський Донець у Лисичанськ. Цей рух потребуватиме часу, оскільки окупанти зруйнували три основні мости.

"Російським силам, які ведуть безперервні наступальні операції на Луганщині, також знадобиться деякий час для відновлення боєздатності перед тим, як брати участь у штурмі Лисичанська", – додають експерти.

Уточнюється, що місцезнаходження та чисельність російських військ, які захопили Сіверськодонецьк, наразі залишаються неясними.

Російські війська не змогли повністю відрізати Лисичанськ на Луганщині від шляхів сполучення з Бахмутом. Також вони провалили спробу просування в бік Слов'янська Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розповіли про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути