вівторок, 28 червня 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США повідомили про ситуацію на сході України

Аналітики США повідомили про ситуацію на сході України
Росія не змогла повністю відрізати Лисичанськ і просунутися до Слов'янська - ISW. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська не змогли повністю відрізати Лисичанськ на Луганщині від шляхів сполучення з Бахмутом. Також вони провалили спробу просування в бік Слов'янська Донецької області.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 27 червня.

Зазначається, що армія РФ провела невдалі наступальні дії на північ від Слов'янська. Українські бійці чинили опір атакам в Мазанівці і Долині.

Російські наступальні операції були значною мірою застопорені навколо Ізюмського напрямку у Харківській області, оскільки сконцентрували свою увагу на районі Сіверськодонецька та Лисичанська, стверджують аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лисичанську терористи обстріляли натовп людей з "Градів" – загинули вісім цивільних

Ключові висновки ISW:

1. На схід від Бахмута під час наступальних операцій окупанти просувалися розмірено.

2. Українські контрнаступи на півдні продовжують змушувати російські війська віддавати пріоритет оборонним операціям уздовж лінії зіткнення.

3. Російські війська поступово просувалися на північний захід від Лисичанська біля шосе T1302 Бахмут – Лисичанськ, але не повністю перерізали українські шляхи сполучення з Бахмутом.

4. Українські війська відбили наступ ворога північніше Слов'янська. Російські війська здійснили обмежені та локальні атаки на оспорюваних лініях фронту навколо Харкова, але 27 червня не просунулися вперед.

5. Російська окупаційна влада робить кроки щодо посилення економічного контролю над окупованими територіями і примусу українського населення до переходу на рубль.

Російські окупанти штурмують Лисичанськ, знищують місто з усієї можливої зброї. Останні два дні немає можливості завозити у місто гумвантажі.

За словами голови ОВА Сергія Гайдая, кількісна перевага на боці ворога. Нашим захисникам не вистачає далекобійної артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США повідомили про ситуацію на сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути