неділя, 26 червня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог штурмує Донбас. Оточує ЗСУ в районі Лисичанська

Ворог штурмує Донбас. Оточує ЗСУ в районі Лисичанська
Російські окупанти обстрілюють Донбас. Б'ють із ствольної артилерії, танків та авіації. Фото: Генштаб

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на Лисичанському напрямку.

Намагається оточити підрозділи Сил оборони в районі Лисичанська. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Слов'янському напрямку ворог наступає в напрямках населених пунктів Довгеньке й Мазанівка.

Обстріляв зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Нову Дмитрівку, Хрестище, Дібрівне, Богородичне, Новопавлівку, Адамівку, Грушуваху, Вірнопілля, Краснопілля, Мазанівку, Веселе й Курульки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили наступ росіян – Генштаб

Також обстріляв Вовчоярівку, Лоскутівку, Білу Гору, Верхньокам'янку, Виїмки, Верхньокам'янське й Золотарівку. Завдав авіаційного удару парою Су-25 в районі населеного пункту Біла Гора.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках веде бойові дії. Систематично обстрілює наші війська. Намагається не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

З танків і ствольної артилерії обстріляв населені пункти Керамік, Красногорівку, Сєверне, Водяне, Опитне, Уманське, Тоненьке, Карлівку, Новомихайлівку, Мар'їнку, Парасковіївку, Павлівку, Шевченко, Пречистівку, Золоту Ниву, Комар, Новосілку, Велику Новосілку, Володимирівку, Гуляйпільське, Білогір'я, Новопіль, Червоне, Зелене Поле, Гуляйполе й Малинівку.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Зі ствольної артилерії обстріляв Маяки, Пискунівку, Сіверськ.

Російські окупанти повністю захопили Сіверськодонецьк на Луганщині. Евакуація з міста цивільного населення неможлива. Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в обласному центрі Сіверськодонецьку та селах-сателітах Сиротиному, Вороновому і Борівському. Виїхати з міста зараз можна лише через тимчасово окуповані території, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Ворог штурмує Донбас. Оточує ЗСУ в районі Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути