Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2023 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на п'яти напрямках: свіжі карти боїв в Україні
9

Свіжі карти війни від ISW
Фото: ISW
Свіжі карти війни від ISW
Свіжі карти війни від ISW
Свіжі карти війни від ISW
Свіжі карти війни від ISW

Російська армія просунулася на п'яти напрямках фронту. Незначне просування фіксують біля Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки на Донеччині та Новопрокопівки на Запоріжжі.

Російські сили здійснили незначне підтверджене просування на північний схід від Куп'янська, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Синьківки (на північний схід від Куп'янська)

"Окупанти підтвердили просування на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри за 12 грудня свідчать, що російські війська просунулися на північний захід від Білогорівки Донецької області, за 15 кілометрів на північний схід від Бахмута", - повідомляють американські аналітики.

Підтвердили росіяни також просування поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри від 18 грудня показують, що приблизно 15 грудня російські війська досягли незначного успіху на північ від Первомайського в 10 км на південний захід від Авдіївки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що ворог також незначно просунувся в районі кар'єру на південний захід від Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян виникли нові проблеми на лівобережжі Херсонщини

Російські війська незначно просунулися на південний захід від Донецька. 19 грудня окупанти досягли невеликого успіху вздовж вулиці Центральної на східній околиці Новомихайлівки.

Геолокаційні кадри за 18 грудня показують, що російська лінія фронту розташована далі на схід від Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботиного), ніж передбачалося раніше.

"Хоча це просування, ймовірно, не є результатом російської контратаки та навряд чи було зроблене за останні 24 години. Можливо, українські сили відійшли на більш придатні для оборони позиції ближче до Роботиного", - припускають аналітики.

У Херсонській області російські та українські війська ведуть позиційні бої на лівому березі Дніпра. ЗСУ зберегли свої позиції в Кринках на східному березі, незважаючи на контратаки Росії в цьому районі.

Українські захисники утримують позиції на лівобережжі Дніпра в Херсонській області.

Морські піхотинці оперують у районі села Кринки, де українські сили домінують, розповів офіцер ЗСУ Арті Грін.

Ворог не відмовився від наміру вибити українські підрозділи з лівобережжя Дніпра, здійснив вісім спроб штурмових дій, отримав гідну відсіч, із втратами відступив. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику. Продовжують заходи із розширення плацдарму, йдеться в повідомленні Генштабу за 19 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на п'яти напрямках: свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути