Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2023 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Де українська армія знищувала окупантів: повідомили новини з фронту

Де українська армія знищувала окупантів: повідомили новини з фронту
За добу відбулось 69 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

Протягом доби 19 грудня відбулось 69 бойових зіткнень.

Ворог завдав один ракетний та 10 авіаційних ударів, здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях української армії та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні війська уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, три артилерійських засоби та чотири склади боєприпасів ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулись біля Степового: ISW проаналізував ситуацію на основних напрямках фронту

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Не виявлено ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили всі атаки окупантів у районі Синьківки Харківської області. Там ворог за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та східніше Тернів Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Силами оборони відбито 10 атак противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Авдіївський напрямок

Українські захисники відбили 22 атаки ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще сім атак у районах Первомайського та Невельського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали близько 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Росіяни здійснили там 11 безуспішних атак на позиції наших захисників. Окупанти обстріляли шість населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Він обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дев'ять атак загарбників західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області. Там ворог за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Тягинка, Іванівка, Токарівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

"Ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра, здійснив вісім спроб штурмових дій, отримав гідну відсіч, із втратами відступив. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику. Продовжують заходи із розширення плацдарму", - додали у повідомленні.

Російські загарбники продовжують штурмувати українські позиції на різних ділянках фронту. Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби відбито близько 30 ворожих атак. Про це вранці 17 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Зараз ви читаєте новину «Де українська армія знищувала окупантів: повідомили новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути