Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 08:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни просунулись біля Степового: ISW проаналізував ситуацію на основних напрямках фронту

Росіяни просунулись біля Степового: ISW проаналізував ситуацію на основних напрямках фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники не припиняють штурмувати в районі Авдіївки Донецької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 грудня, свідчать, що окупанти дещо просунулися на південь від залізничної колії, яка проходить на північний захід від Степового.

За даними українських джерел, особливо сильні ворожі атаки тривають в районі між Степовим і залізницею. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас російські війська продовжували наступ у районі Куп'янська, Сватового та Кремінної, але успіхів там не мають. За даними українського Генштабу, невдалі штурми росіян на Куп'янському напрямку були в районі Синьківки та на схід від Петропавлівки. Міністерство оборони РФ стверджувало, що українські сили проводили обмежені та безуспішні контратаки поблизу Куп'янська та Кремінної.

Росіяни також продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку. Декілька російських блогерів стверджували, що війська РФ просунулися на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та на північний захід від Бахмута на околицях Богданівки. Один з блогерів заявив, що російські війська частково оточили Кліщіївку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу Росія втратила в Україні 14 танків і понад тисячу солдатів

Генштаб ЗСУ заявив про невдалі атаки росіян на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки і на захід від Бахмута в районі Іванівського. Міноборони Росії стверджує, що російські війська відбили українські контратаки поблизу Кліщіївки.

Війська РФ напередодні продовжили наступальні дії на Авдіївському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 грудня, показують, що загарбники просунулися на південь від залізничної колії, яка проходить на північний захід від Степового.

Речник української бригади, яка дислокується на Авдіївському напрямку, припустив, що російські війська ведуть особливо сильні штурми в районі між Степовим і залізницею, і повідомив, що російські сили намагаються вивезти тіла загиблих у цьому районі.

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили атаки російських військ поблизу самої Авдіївки, на схід від Новобахмутівки, на південь від Сіверного, а також поблизу Первомайського і Невельського.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися на східну околицю Новомихайлівки. Декілька російських джерел стверджували, що війська РФ майже завершили захоплення Мар'їнки. Російські джерела також вказували Побєду, на південь від Мар'їнки, як наступний російський напрямок просування.

Загарбники також здійснили обмежені наземні атаки на межі Донецької та Запорізької областей, але не зробили там жодного просування. Українські війська відбили дев'ять атак РФ на північ від Приютного.

Російські війська 14 грудня продовжили наступальні операції в західній частині Запорізької області. Російські блогери стверджують, що їхні війська просунулися на захід і південь від Роботиного. Однак ISW не помітив жодних візуальних доказів російських досягнень поблизу Роботиного чи Вербового. А Генштаб ЗСУ заявив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Роботиного та на захід і північний захід від Вербового.

Українські війська також продовжили наземні операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Деякі російські блогери відзначили, що українські війська продовжують бої в районі Кринок.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат, повідомляє 15 грудня Генштаб ЗСУ.

Минулої доби Сили оборони успішно відбили 23 атаки ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 22 атаки південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни просунулись біля Степового: ISW проаналізував ситуацію на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути