Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіцер розповів про найбільшу загрозу для ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Офіцер розповів про найбільшу загрозу для ЗСУ на лівобережжі Херсонщини
Українські захисники утримують позиції на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Фото: Генштаб

Українські захисники утримують позиції на лівобережжі Дніпра в Херсонській області.

Морські піхотинці оперують у районі села Кринки, де українські сили домінують. Про це "24 Каналу" розповів офіцер ЗСУ Арті Грін, зауваживши, що лівий берег Дніпра рівний та практично без підняття рельєфу, а правобережжя - навпаки високе.

"Район Кринки - там ліса тощо. Розташований у зоні, над якою наші основні засоби ураження домінують більше, аніж противника. Тому на правобережжі українська армія може підсунути засоби ураження до Дніпра та бити по ворогу прямим наведенням. А де без прямого наведення - видивляється та гатить", - розповів він.

Грін пояснив, що так окупанти не можуть підтягнути свої засоби ураження близько до району ведення бойових дій. Усе через те, що вони досить швидко вибиваються. Саме тому цей район зручніший для українських військ, аніж для ворога.

"Підтягувати туди велику силу, аби вибити кілька рот, нехай до батальйону нашої морської піхоти, треба сконцентруватися та доїхати. Але все це - перед нашими очима. При наявності засобів ураження - це нереально", - сказав офіцер ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

За його інформацією, ворог туди кидає десантні війська, адже вони навчені працювати малими групами. Однак морські піхотинці ЗСУ добре підготовлені, аби впоратися з тиском росіян.

"Тривають тяжкі бої. Схоже, росіянам поставили політичне завдання - цей плацдарм ліквідувати. Чисто технічно для них це буде вкрай тяжко. Безумовно, наші зазнають болючих втрат", - сказав Арті Грін.

Він повідомив, що на невелику ділянку окупанти скидають чимало КАБів. Ці 500-кілограмові бомби, ймовірно, мають найбільшу загрозу для українських військ. Завдяки високому правобережжю засоби ППО можуть відганяти ворожу авіацію. Так противник не може прицільно застосовувати зброю.

"Насипають вони туди багато. Поки, схоже, потрапляють не часто й наші ведуть там правильну тактику. Несолодко не лише нам, але й противнику передусім. Адже цей район накритий нашими засобами ураження щільніше, аніж противника", - наголосив офіцер ЗСУ.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 15 грудня склали понад 343 890 осіб. За минулу добу українські війська знищили ще 1090 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Знищено також 14 танків, 38 бойових броньованих машин та 11 артилерійських систем ворога.

Зараз ви читаєте новину «Офіцер розповів про найбільшу загрозу для ЗСУ на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути