Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2024 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні
8

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Російські окупанти на фронті на Донбасі просунулися на південь від Кремінної та увійшли на околиці Сіверного.

Позиційні бої на фронті в Україні тривають на Куп'янському та Бахмутському напрямках, свідчать карти Інституту вивчення війни (ISW). Не стихають бойові дії на північний та південний захід від Авдіївки, а також в районі адмінкордону Запорізької та Донецької областей. На півдні гаряче поблизу Роботиного та Кринок.

Армія РФ 26 лютого просунулася на південь від Кремінної під час продовження позиційних боїв уздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно просунулися на схід від Білогорівки (на південь від Кремінної).

Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Іванівки; на південний схід від Куп'янська біля Табаївки; на захід від Кремінної біля Тернів; і на південь від Кремінної біля Білогорівки. На Куп'янському напрямку за останній місяць російські війська мали у 10 разів більше артилерійських боєприпасів, ніж ЗСУ.

Війська РФ нещодавно незначно просунулися на захід від Бахмута на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 26 лютого. Геолокаційні кадри від 25 лютого свідчать, що загарбники незначно просунулися на північний схід від Іванівського (на захід від Бахмута). Російські війська нібито просуваються до центру Іванівського зі сходу та продовжують бої на північній околиці населеного пункту. Частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) начебто відтіснили ЗСУ від їхніх позицій у лісовій зоні на північний захід від Іванівського.

Позиційні бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки. Також точилися бої на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки та на південь від Бахмута в районі Південного.

26 лютого позиційні бої тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відзвітували про бої на передовій - свіже зведення

Війська РФ захопили Ласточкине після відступу ЗСУ з району Авдіївки. Сили оборони відійшли з Ласточкиного та зайняли оборонні позиції на лінії Орлівка - Тоненьке - Бердичі (з північного заходу на південний захід від Авдіївки).

Війська РФ увійшли в південно-східну частину Сіверного (на захід від Авдіївки). Росіяни стверджують, що війська РФ нібито повністю захопили Сіверне і Тоненке (на північний захід від Сіверного), а також увійшли до східних околиць Орлівки. Експерти ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичів, на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Армії РФ під час наступальних зусиль для захоплення населеного пункту вдалося зосередити тактично вирішальну чисельність на Авдіївському напрямку шляхом поступового перекидання елементів з'єднань із напрямку Лиману в бік Авдіївки, за допомогою окремих мотострілецьких бригад та відновлення сил, які вже діють під Авдіївкою.

Авдіївка знаходиться в межах 10 км від Донецька, що утримується російськими військами з 2014 року. Імовірно, це допомогло загарбникам перекинути живу силу та війська до Авдіївки через місто Донецьк. Війська РФ провели невдалу кампанію з дезінформації, спрямовану на приховування російських передислокацій під Авдіївкою, стверджуючи, що ці сили передислокуються на південь України. Окупанти не змогли досягти оперативної раптовості.

26 лютого на заході Донецької та сході Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, які не призвели до змін на полі бою. Позиційні бої точилися біля Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки), Гуляйполя та Марфополя (безпосередньо на південний схід від Гуляйполя).

Офіційні особи та державні ЗМІ Російської Федерації утрималися від коментарів щодо других роковин від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Таке рішення прийняли в Кремлі, щоб не привертати увагу до невдач Росії в досягненні заявлених стратегічних цілей в Україні та в реалізації менших цілей. Йдеться захоплення всієї Луганської та Донецької областей, а також до значних втрат особового складу РФ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути