Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2024 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін наказав мовчати про роковини війни, щоб приховати свій провал

Путін наказав мовчати про роковини війни, щоб приховати свій провал
У Росії влада і ЗМІ не згадували про роковини вторгнення, щоб приховати провал. Фото: eastnews.ua

Офіційні особи та державні ЗМІ Російської Федерації утрималися від коментарів щодо других роковин від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Таке рішення прийняли в Кремлі, щоб не привертати увагу до невдач Росії в досягненні заявлених стратегічних цілей в Україні та в реалізації менших цілей, пише Інститут вивчення війни (ISW). Йдеться захоплення всієї Луганської та Донецької областей, а також до значних втрат особового складу РФ.

"Свіже опитування громадської думки росіян показало, що настрої щодо війни в Україні в основному залишаються незмінними протягом останніх місяців. Більшість росіян апатичні до війни, хоча й не підтримують другу хвилю мобілізації", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роковини війни: показали найбільші міста в окупації ворога

Російський диктатор Володимир Путін і російські урядовці утрималися від висвітлення роковин повномасштабного вторгнення Росії у спробі зберегти суспільну апатію до війни. Це частково дозволяє російським чиновникам продовжувати війну без значної суспільної реакції.

"Путін, імовірно, усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде в цілому непопулярною. Він стурбований, що цей захід спричинить широке невдоволення. Однак він зможе менше перейматися суспільними настроями після свого переобрання в березні 2024 року. Зрештою потреби Росії у формуванні збройних сил переважають для нього ризики широкого внутрішнього невдоволення", - зазначають аналітики.

У суботу, 24 лютого, у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну, світові лідери звернулися зі словами підтримки до українського народу.

В опублікованих відеозверненнях керівники країн-партнерів заявили про свою солідарність з Україною. Західні лідери пообіцяли бути з Україною так довго, як це потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Путін наказав мовчати про роковини війни, щоб приховати свій провал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути