Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог наступає на українські землі, прикриваючись символікою ОБСЄ - що відбувається в Україні

Ворог наступає на українські землі, прикриваючись символікою ОБСЄ - що відбувається в Україні
Росія напала на Україну в ніч на 24 лютого. Фото: "Радіо Свобода"

Військові Російської Федерації завдали ударів по західним областям України. Аеропорт Івано-Франківська ворог знищує ракетними комплексами склади ПММ. Також ворог ударив в аеропорт Луцька. У Львові на вулицях лунають сирени, людей евакуюють в укриття.

Про це свідчить оперативна інформація Міністерства внутрішніх справ України станом на 10:00.

"Схід - обстановка спокійна, військові частини Національної гвардії України не атаковані, підняті за тривогою. Центр - обстановка спокійна, військові частини НГУ не атаковані, підняті за тривогою", - ідеться в повідомленні.

У Миколаєві під час обстрілу Кульбакінського військового аеродрому - один поранений. На прикордонному пункті пропуску Піски Харківської області зайшли збройні сили Російської Федерації.

У Дніпропетровській області В/Ч 2110 (с. Червона Григорівка) В/Ч 7036 (Краснопілля) під обстрілами, знищили локаційну станцію на аеродромі. Обстрілюють військову частину в Близнюках Запорізької області.

"У місті Кам'янка-Дніпровська надійшло повідомлення про вибух. Вибух зруйнував три будинки та один магазин. Без потерпілих", - додали в МВС.

Обстріляли в селі Берда Бердянського району військову частину ППО, один убитий і п'ятеро поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацполіція видаватиме ветеранам зброю за спрощеною процедурою

У Кам'янці-Дніпровському на центральному ринку снаряд влучив у магазин, пошкоджений газопровід і зруйновані дахи трьох ближніх будинків, потерпілих немає, пожежу ліквідували.

Військову частину ППО Близнюки (Запорізький район) обстріляли, без жертв. У результаті обстрілу з ракетних систем залпового вогню з території тимчасово окупованого Криму позицій прикордонників в районі н. п. Преображенка Херсонської області один прикордонник загинув.

Відбувся обстріл одного з об'єктів Держприкордонслужби в Київській області. Імовірно, з ракетного озброєння. На Луганщині на рубежі Красна Талівка, Мілове, Городище зайшли колони російських танків.

"Ворог підступно виставив уперед колони автомобілі білого кольору із символікою ОБСЄ. На цьому рубежі тривають бойові дії. Прикордонники з побратимами із ЗСУ та НГУ тримають оборону", - наголосили в повідомленні.

Поліцейські охороняють правопорядок, а також просять громадян зберігати спокій і довіряти лише офіційній інформації. Прикордонні підрозділи діють відповідно до ситуації, що розгортається на ділянках відповідальності та у взаємодії з усіма силами оборони.

В районі населених пунктів Копані та Іваново Херсонської області військовослужбовці ведуть бій з противником. В районі Скадовська прикордонну комендатуру швидкого реагування обстрілюють з вертольотів.

Наразі відомо про трьох загиблих прикордонників. Є поранені. Попри це прикордонники ведуть бій з окупантом. У Херсонській області Генічеський район підірвали другий міст на Арабатську стрілку. Інформація про потерпілих уточнюється.

Місто Миргород Полтавської області під час обстрілу військового аеродрому В/Ч А1356 четверо військових отримали поранення.

"Усі служби МВС України в режимі воєнного стану забезпечують правопорядок, надають допомогу потерпілим, ліквідовують руйнування та пожежі", - наголосили в поліції.

Президент Росії Володимир Путін о 4:00 24 лютого вийшов у прямий ефір та оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи. Є повідомлення про обстріл із важкої артилерії.

По всій Україні ввели воєнний стан.

Президент Джо Байден анонсував відповідь США та союзників на агресію Москви.

Зараз ви читаєте новину «Ворог наступає на українські землі, прикриваючись символікою ОБСЄ - що відбувається в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути