Ексклюзиви
пʼятниця, 11 лютого 2022 10:34

Ворог дістанеться Києва за 48 годин: розвідка США розсекретила сценарії нападу РФ

Ворог дістанеться Києва за 48 годин: розвідка США розсекретила сценарії нападу РФ
Ситуація на українському кордоні досі тривожна. Росія продовжує стягувати війська. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Росія продовжує накопичувати війська до кордонів України, а сценарій нападу може передбачати захоплення майже половину українського озброєння на схід від Дніпра.

Про це пише Sky News із посиланням на дані американської розвідки.

Країна-агресор залучила вже майже 100 зі 168 батальйонно-тактичних груп своїх збройних сил. У кожній - 800-900 військовослужбовців, але їхня кількість зростає щодня.

Також є дані про залучення російською стороною сил і засобів спецпідрозділів. У складі кожної з таких груп до 250-300 бійців.

За інформацією розвідки США, два наймасштабніші сценарії вторгнення передбачають одночасну атаку з кількох сторін - маневр "рух клешень" або "подвійне охоплення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартували масштабні військові навчання "Заметіль-2022": фото й відео

Росія може захопити більшу частину української території на схід від річки Дніпро, що містить близько половини українських збройних сил, серед яких і найбоєздатніші підрозділи. Російські танки й механізовані підрозділи можуть перетнути кордон із Росією і рушати в бік Полтави й Харкова.

Видання стверджує, що в такому разі військові РФ можуть дістатися Києва впродовж 48 год.

Напад може розпочатися вночі із серії артилерійських ударів, балістичних ракет середньої дальності та бомбардувальників по складах боєприпасів, станціях радіолокацій, літаках, системах ППО та інших важливих українських військових об'єктах. Також є імовірність кібер- і радіоелектронних атак для перекриття лінії зв'язку між українськими військовими, додали в матеріалі.

З осені минулого року у ЗМІ почали з'являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення. Кремль ці заяви відкидає. Натомість вимагає від США й НАТО "гарантій безпеки", зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

Тим часом компанія Maxar показала нові супутникові фото нарощування російських військ біля українських кордонів. Скупчення відбувається в окупованому Криму, у Білорусі та на заході Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ворог дістанеться Києва за 48 годин: розвідка США розсекретила сценарії нападу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути