пʼятниця, 02 серпня 2019 15:11

Волкер: Трамп може долучитися до "нормандського формату"

Волкер: Трамп може долучитися до "нормандського формату"
Волкер запевнив, що США готові долучитись до переговорів щодо Донбасу. Фото:www.dw.com

Курт Волкер, який представляє Держдеп США щодо українських питань, не виключає, що Дональд Трамп може доєднатися до врегулювання російсько-української війни.

Проблему Волкер бачить у діях і політиці Росії, про це він сказав у інтерв'ю для Тиждень.ua.

"Якщо будуть ознаки того, що Росія налаштована серйозно та готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі" - сказав Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Росії до ПАРЄ - це помилка: Волкер розповів про майбутнє агресора

Курт Волкер запевнив, що США готові всіма можливими способами підтримати Україну в завершенні збройного конфлікту.

"Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати найвищий ступінь залучення президента чи держсекретаря, як це відбувається в межах "нормандської четвірки". Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися у переговорах і досягти миру", - додав Волкер.

До "нормандського формату" могли б долучитись США, Велика Британія та Китай, це важливо для України. Ці переговори вже давно не працюють для врегулювання ситуації на Донбасі, заявив представник України у політичній підгрупі на переговорах у "Мінську" Роман Безсмертний.

Зараз ви читаєте новину «Волкер: Трамп може долучитися до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути