Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2019 11:57

Повернення Росії до ПАРЄ - це помилка: Волкер розповів про майбутнє агресора

Повернення Росії до ПАРЄ - це помилка: Волкер розповів про майбутнє агресора
Повернення Росії шкодить авторитету Ради Європи. Фото: Радіо.Свобода

Повернення Росії до ПАРЄ було помилковим рішенням.

Однак це не означає, що Парламентська асамблея Ради Європи забула про агресію РФ, каже спеціальний представник США з переговорів щодо України Курт Волкер, повідомляє Тиждень.

"Тепер є чіткість у тому, як люди говорять про Росію. Є стурбованість через загрозу національному суверенітету з боку Москви: скоєння вбивств, замахів на життя на території європейських країн, таких як Велика Британія, застосування хімічної зброї та взагалі готовність використати її. Є глибоке розчарування відсутністю російської реакції на низку питань, які викликають занепокоєння в Східній і Центральній Європі, а подекуди й у Західній, як-от подальша реалізація проекту "Північний потік-2", вплив Кремля на Європу через енергетичну політику. Санкції ЄС зберігаються вже тривалий час. Навіть такі люди, як лідер італійської "Північної ліги" Маттео Сальвіні, починають розуміти, що відносини з Росією матимуть певні наслідки. Ми це бачили в Австрії з відставкою уряду після скандалу з відеозаписами. Роль Росії дедалі більше розглядається як негативна. І я думаю, що в Європі опір їй насправді посилюється", - повідомив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпускати моряків Росія не збирається - Волкер

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер прокоментував повернення Росії до ПАРЄ.

Він висловив співчуття через ситуацію з поверненням делегації РФ до сесійної зали ПАРЄ без виконання будь-яких умов.

Зараз ви читаєте новину «Повернення Росії до ПАРЄ - це помилка: Волкер розповів про майбутнє агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути