середа, 31 липня 2019 11:52

До "нормандського формату" треба долучити 3 країни - Безсмертний

До "нормандського формату" треба долучити 3 країни - Безсмертний
США, Великобританія і Китай мають долучитись до нормандських переговорів. Фото:www.volynnews.com

До "нормандського формату" могли б долучитись США, Велика Британія та Китай, це важливо для України.

Ці переговори вже давно не працюють для врегулювання ситуації на Донбасі, заявив представник України у політичній підгрупі на переговорах у "Мінську" Роман Безсмертний в інтерв'ю "Гордону".

Якщо "нормандський формат" перезапустять, то швидких рішень все одно не буде. У цьому винні очільники Кремля та самі росіяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безсмертний розлютився на прес-конференції: моряків звільнять, але нескоро

"Путіну дуже складно ухвалити рішення про зустріч у "нормандському форматі" та розпочати діалог про Донбас. Причиною є те, що росЗМІ налаштували суспільство у РФ на певну позицію, що не може не відбиватися на їхніх електоральних настроях. Для Путіна участь у "нормандському форматі" означає "збити приціл". Тут не так усе просто. Тому не можна говорити, що "нормандський формат" швидко збереться й почне ухвалювати рішення. Це перебільшення" – зазначив Безсмертний.

Україні слід долучити тих світових лідерів, яких пропонував Зеленський.

"Нам вигідно, щоб до цього процесу були залучені США, Велика Британія і бажано Китай. Але чи гарантує об'єднання "нормандського" і "будапештського" форматів рішення проблеми, – велике питання"– сказав він.

Безсмертний також припускає, що США не готові до участі в "нормандському форматі".

"Навряд чи американці з задоволенням сприймуть ініціативу розширення "нормандського формату" за рахунок США. Також складно сказати, що цій ініціативі буде радий Кремль. Але чи потрібно це Україні? Так", – наголосив Безсмертний.

На зустрічі зовнішньополітичних радників у "нормандському форматі" домовилися про "хлібне" перемир'я. Разом із цим досягли консенсусу в питанні розмінування Станиці Луганської та ще двох ділянок.

Зараз ви читаєте новину «До "нормандського формату" треба долучити 3 країни - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути