вівторок, 25 вересня 2018 01:35

Волкер: Щоби провести вибори на Донбасі потрібно півроку миру

Волкер: Щоби провести вибори на Донбасі потрібно півроку миру
Волкер розповів про вибори на Донбасі. Фото: 112 канал

Для проведення нових виборів в Донбасі необхідно мінімум шість місяців дотримуватися перемир'я.

"Швидше за все, на мій погляд, буде потрібно шість місяців світу. Думаю, буде потрібно шість місяців миру для перевірки списків виборців, визначення механізму, створення умов, при яких люди зможуть безпечно вести виборчу кампанію", - заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю виданню "Ехо Москви".

Пояснюючи своє бачення дорожньої карти цих шести місяців, Волкер зазначив, що розгорнути військові сили на всьому районі такого розміру за короткий період часу буде фізично неможливо.

"На мій погляд, нам слід почати з деяких найбільш чутливих ділянок, за якими зайшли в глухий кут переговори в Мінську і переговори в нормандському форматі", - зазначив спецпредставник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма спрогнозував ситуацію на Донбасі

Після ліквідації ватажка угруповання Олександра Захарченко "ДНР" очолив "віце-прем'єр-міністр" Дмитро Трапезников. Пізніше "генпрокуратура" оголосила призначення Трапезникова нелегітимним, він залишив "пост". "Вибори" нового ватажка терористичної організації призначені на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки "голови ДНР" 7 вересня призначено Дениса Пушиліна. За даними ЗМІ, Казаков і Тимофєєв покинули тимчасово окупований Донецьк "з міркувань безпеки" і виїхали в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Волкер: Щоби провести вибори на Донбасі потрібно півроку миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути