Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2018 10:36

Кучма спрогнозував ситуацію на Донбасі

Кучма спрогнозував ситуацію на Донбасі
Леонід Кучма розповів, що неодноразово " просився піти з Мінського процесу": "Я після кожної зустрічі розбитий від тих переговорів, від тих компліментів, які ми один одному даруємо. А найголовніше: по-перше, повноважень у представника України жодних. І у тих. Що, представники Донбасу мають якісь повноваження? Все вирішується в Москві. Всі прекрасно розуміємо". ФОТО: AFP

Екс-президент України Леонід Кучма розповів, як зміниться ситуація на окупованих територіях.

"Жодних суттєвих змін на Донбасі до президентських виборів, до парламентських не буде", - сказав Кучма під час прес-конференції у Дніпрі.

За його словами, такої ж думки і спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер: "Волкер сказав, що до проведення виборчої президентської кампанії та до парламентської нічого на Донбасі не зміниться. Що Росія не піде на послаблення тиску в цьому плані. Я повністю поділяю його думку. Я також не бачу, що найближчим часом раптом Володимир Путін скаже: хлопці, давайте припинимо вбивати один одного", - сказав Кучма.

Він також зауважив, що питання Донбасу потрібно вирішувати мирним, дипломатичним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі російські окупанти гатять із зеніток і БМП

"Ми ж розуміємо, що насамперед потрібно сідати за стіл із Росією, причому тут наша визначальна ініціатива має бути. Тому що сподіватися, що за нас у Брюсселі, у Бонні або Парижі, або в Штатах у Білому домі вирішать, - це абсолютно безнадійно. Усі сподіваються на те, що вибори - і президентські, і парламентські - дадуть нове обличчя Україні, і часто така є думка, що Європа втомилася від України", - додав екс-президент.

Миротворча місія ООН на Донбасі не зможе зупинити російську агресію проти України – так вважає колишній український президент Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Кучма спрогнозував ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути