вівторок, 06 березня 2018 18:29

"Під час рейдерських захоплень ветерани АТО йдуть одне на одного" - 6 спостережень волонтера про сучасну Україну

"Під час рейдерських захоплень ветерани АТО йдуть одне на одного" - 6 спостережень волонтера про сучасну Україну
Волонтер Роман Сініцин вважає, що Україна тільки стоїть на порозі змін. Фото: Українська правда

Через позиційну війну у зоні АТО з армії йдуть найпрофесійніші й мотивовані кадри. А найбільша загроза для України зараз – Віктор Медведчук.

Gazeta.ua зібрала 7 думок про сучасну Україну волонтера Романа Сініцина. Нещодавно він дав інтерв'ю "Апострофу".

1. Про Віктора Медведчука

Я вважаю Медведчука однією з найбільших загроз національній безпеці. Він впливає на дуже багато речей, і ми до кінця навіть не розуміємо силу його економічного та політичного впливу. Його агенти впливу є всюди, і вони намагаються навіть інтегруватися в громадський сектор через абсолютно різні громадські формування: спілки захисту тварин, формування, пов'язані з ОСББ. Фактично вони будують низові мережі, і це насправді дуже небезпечно.

2. Про самосуди

Якщо влада не може нічого зробити, то робить вулиця. Незадоволеність людей, протестні настрої, які прив'язані до того, що люди не відчувають справедливості, що якісь державні інституції не здатні забезпечити їм навіть базову справедливість – все це накопичується як сніжний ком і вже починає котитись.

3. Про ветеранів АТО

Люди повертаються з війни і ними ніхто не займається, роботи в регіонах не дуже багато, а їм пропонують піти в якусь охоронну фірму. Дуже часто буває так, що при вирішенні корпоративних конфліктів чи на фермерських рейдерських захопленнях по різні сторони опиняються ветерани з одного підрозділу, які один одного знають. Нічого особистого, просто гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заморожений конфлікт на Донбасі неможливий - Безсмертний

4. Про ЗСУ

Останнім часом спостерігається відтік нормальних, мотивованих кадрів з армії у зв'язку з тим, що активні бойові дії не ведуться і на позиції починають з перевірками приїжджати незрозумілі полковники та майори з Києва. Вони починають розповідати бойовим офіцерам про те, що в них рукомийники не на тому місці, де цього вимагає регламент. А приїжджають вони на фронт для того, щоб отримати собі посвідчення учасника бойових дій.

5. Про провал переатестації в МВС

Я думаю, це було зроблено спеціально. Наказ писався в юридичному департаменті МВС людьми, які працювали ще раніше. З самого початку процесу атестації ми розуміли, що так може бути, але нас запевняли, що на суди будуть виділені великі ресурси на юристів - і все буде добре. Проте, коли почались перші суди, ситуація стала зрозумілою. Адміністративні суди почали масово відновлювати співробітників, причому тих співробітників, щодо яких була суперечлива інформація в ЗМІ, інформація на поліграфі.

6. Про "Національні дружини" та Авакова

Просто я не розумію шуму, який піднявся навколо "Національних дружин" саме зараз. Насправді вони ж завжди марширували. Я думаю, це була політична демонстрація. Це ж декларується як підрозділи з охорони громадського порядку. І частково цю функцію вони виконують. Але під вибори вони ще відіграють свою роль.

Сініцин також вважає, що Віктор Медведчук, який зараз представляє Україну на Мінських перемовинах, небезпечний для держави і має великий вплив.

Зараз ви читаєте новину «"Під час рейдерських захоплень ветерани АТО йдуть одне на одного" - 6 спостережень волонтера про сучасну Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути