Ексклюзиви
вівторок, 15 лютого 2022 12:06

Визнанням ЛДНР Росія вийде з Мінських домовленостей – Кулеба

Визнанням ЛДНР Росія вийде з Мінських домовленостей – Кулеба
Україна буде розцінювати визнання Росією самопроголошених ДНР і  ЛНР як вихід РФ із Мінських угод, заявив Дмитро Кулеба. Фото: Reuters

У разі визнання так званих ДНР та ЛНР Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських домовленостей з "усіма супутніми наслідками".

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу 15 лютого, передає Gazeta.ua.

"Щодо можливого визнання Російською думою так званих ЛДНР. Хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі ухвалення рішення про визнання де-факто і де-юре Росія вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада готує відповідь Росії на визнання ЛДНР

До Держдуми Росії надійшло два законопроєкти щодо визнання тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей як незалежних республік. Перший, у разі ухвалення, передбачає одразу направити його на підпис президенту РФ Володимиру Путіну. Другий - містить ухвалення декількох відомств. У разі погодження за нього мають знову голосувати російські депутати.

Обидва проєкти винесуть на голосування Держдуми 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Визнанням ЛДНР Росія вийде з Мінських домовленостей – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути