Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2023 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Висока загроза: в ЗСУ попередили українців про небезпеку

Висока загроза: в ЗСУ попередили українців про небезпеку
Противник також продовжує зазнавати втрат на фронті. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація продовжує завдавати ударів по Україні, обстрілює не лише позиції наших військ, але й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Протягом минулої доби росіяни завдали три ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснили 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомив уранці 22 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом минулої доби здійснив обстріли населених пунктів Леонівка і Грем'яч Чернігівської області; Шалигине, Волфине і Кіндратівка – Сумської, а також Гоптівка та Вовчанські Хутори на Харківщині", – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Котлярівка та Берестове Харківської області. На Лиманському напрямку від вогнем артилерії росіян опинилися Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Іванівка, Верхньокам'янське, Спірне і Званівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів вчора постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області та низки інших.

На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби ворожих обстрілів знову зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області. На Шахтарському напрямку минулої доби ворог обстріляв також Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник протягом минулої доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Павлівка, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Російська Федерація з міркувань безпеки планує зберегти контрольно-пропускні пункти між РФ та тимчасово захопленими територіями України.

Згідно з заявами російських так званих воєнних кореспондентів, блокпости на пункти пропускного контролю значно сповільнюють постачання російських боєприпасів на передову в Донецькій області.

Російський диктатор Володимир Путін намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску. Водночас він і не думає про можливість усунення цих перешкод.

Зараз ви читаєте новину «Висока загроза: в ЗСУ попередили українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути