Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2023 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Страхи Путіна: РФ не прибиратиме КПП з окупованими територіями

Страхи Путіна: РФ не прибиратиме КПП з окупованими територіями
РФ зберігає КПП з окупованими територіями з міркувань безпеки. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація з міркувань безпеки планує зберегти контрольно-пропускні пункти між РФ та тимчасово захопленими територіями України.

Згідно з заявами російських так званих воєнних кореспондентів, блокпости на пункти пропускного контролю значно сповільнюють постачання російських боєприпасів на передову в Донецькій області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Російський диктатор Володимир Путін намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску. Водночас він і не думає про можливість усунення цих перешкод", – зазначають в ISW.

Росія використовуватиме КПП з іншими окупованими територіями з міркувань безпеки по аналогії з посиленням заходів безпеки біля Керченського мосту в Криму. Крім того, вони заважають чоловікам з тимчасово окупованих територій України тікати до Росії від примусової мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували "вояж" Путіна окупованими регіонами: що задумав диктатор

"Існування цих контрольно-пропускних пунктів ще більше підкреслює, що російські чиновники не вважають жителів окупованої України громадянами РФ та діють як окупаційна влада, якою вони є, попри постійні заяви про те, що незаконно анексовані території нібито є частиною Росії", – пишуть аналітики.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що їздив на тимчасово окуповані території Херсонської та Луганської областей України, щоб зустрітися з військовими.

Путін також розповів, що у загарбників на тимчасово окупованих українських територіях є проблеми з доставкою вантажів через черги на КПП.

Зокрема, за словами Путіна, "неможливо проїхати" на пункті пропуску "Гуково" на адміністративному кордоні Луганської області та Ростовської області.

Зараз ви читаєте новину «Страхи Путіна: РФ не прибиратиме КПП з окупованими територіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути