четвер, 08 липня 2021 08:16

Випробовували струмом та голодом: організаторам катівні в Донецьку оголосили підозру

Випробовували струмом та голодом: організаторам катівні в Донецьку оголосили підозру
Організаторам підпільної в'язниці "Ізоляція" оголосили підозру. Фото: Офіс генерального прокурора

Двом бойовикам ДНР оголосили підозру в організації підпільної в'язниці "Ізоляція" на окупованій території Донецька.

Їм інкримінують участь у незаконних воєнізованих формуваннях, торгівлю людьми, створення злочинної організації та порушення законів і звичаїв війни, а саме жорстоке поводження з цивільним населенням, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, з 2014 року житель селища Зуївка Донецької області, який раніше служив у Французькому іноземному легіоні та брав участь у бойових діях в Сирії, обійняв посаду "керівника центру спецоперацій "міністерства держбезпеки ДНР". Разом із своїм "заступником" - колишнім підприємцем за вказівкою кураторів з РФ організували у Донецьку підпільну в'язницю. Раніше у тому місці був завод ізоляційних матеріалів .

Підозрювані заключали там полонених військовослужбовців ЗСУ та цивільних осіб, які підтримують Україну. Ув'язнених піддавали тортурам, знущалися, катували електричним струмом, лишали на довго без води ти їжі. Правоохоронці встановили особи близько 170 таких постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці викрили бойовика ЛНР

Прокуратура не називає імен підозрюваних, але, за даними ЗМІ, керівником "центру спецоперацій міністерства держбезпеки ДНР" є Василь Євдокимов "Ленін". Його першим помічником і заступником - Вадим Долгов "Пенсіонер".

Контррозвідники Служби безпеки України викрили двох бойовиків ДНР. Злочинці чинили збройний супротив силам АТО\ООС і причетні до катувань українських військовослужбовців.

Двоє жителів Донеччини 2014 року приєдналися до незаконних збройних формувань. Командуючи підрозділом "Батальйона Восток", вони брали участь у боях під селищами Пантелеймонівка та Бетманове. Бойовики жорстоко поводилися з полоненими, застосовували до них фізичний і психологічний тиск без надання медичної допомоги пораненим.

Зараз переховуються від українських правоохоронних органів на території ОРДЛО.

Зараз ви читаєте новину «Випробовували струмом та голодом: організаторам катівні в Донецьку оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути