понеділок, 05 липня 2021 12:58

СБУ викрила бойовиків ДНР, які катували українських полонених

СБУ викрила бойовиків ДНР, які катували українських полонених
СБУ знайшли бойовиків "ДНР", які причетні до катувань українських військових. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Контррозвідники Служби безпеки України викрили двох бойовиків ДНР. Злочинці чинили збройний супротив силам АТО\ООС і причетні до катувань українських військовослужбовців.

Двоє жителів Донеччини 2014 року приєдналися до незаконних збройних формувань. Командуючи підрозділом "Батальйона Восток", вони брали участь у боях під селищами Пантелеймонівка та Бетманове, повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці СБУ провели видовищні тренування

Крім того, бойовики жорстоко поводилися з полоненими, застосовували до них фізичний і психологічний тиск без надання медичної допомоги пораненим.

Зараз ватажки бойовиків переховуються від українських правоохоронних органів на території ОРДЛО.

Слідчі СБУ заочно повідомили злочинцям про підозри в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у терористичній групі чи терористичній організації, участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушення законів і звичаїв війни.

Контррозвідка СБУ затримала в столиці бойовика ЛНР, який прибув до Київської області для легалізації під виглядом переселенця. Злочинець був старшим стрілком у лавах так званої народної міліції ЛНР, а також обслуговував бойову техніку окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила бойовиків ДНР, які катували українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути