субота, 13 лютого 2021 10:36

Виконати неможливо: Єрмак висловився щодо Мінських угод

Виконати неможливо: Єрмак висловився щодо Мінських угод
Українська сторона зробить все для реалізації закладених у Мінських угодах принципів. Фото: dw.com

Мінські угоди практично неможливо виконати.

Однак українська сторона зробить все для реалізації закладених у них принципів. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном".

"У тій редакції, в якій вони сьогодні існують, мені іноді здається, що вони і підписувалися з метою і з розумінням, що виконати їх неможливо. Але Україна зробить все для того, щоб принципи, закладені в Мінських угодах, були виконані з нашого боку", - каже Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія ОБСЄ замовчує грубі порушення перемир'я – Цимбалюк

У процесі узгодження нового плану, який повинен базуватися на принципах Мінських угод, потрібно вносити коригування щоб врятувати їх, вважає Єрмак. І додає, що "через шість років підписання Мінських угод, фактично відчутних результатів немає". Але прогрес у переговорах все ж, хоч вони йдуть повільно й складно.

Глава Офіса президента Андрій Єрмак відреагував на загострення ситуації на Донбасі. Різке зростання кількості обстрілів є "організованою провокацією", за його словами. У той час, коли вбивають українських захисників, переговори проводити неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Виконати неможливо: Єрмак висловився щодо Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути