пʼятниця, 12 лютого 2021 08:58

Місія ОБСЄ замовчує грубі порушення перемир'я – Цимбалюк

Місія ОБСЄ замовчує грубі порушення перемир'я – Цимбалюк
На прицільні обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники дають адекватну відповідь. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Грубі порушення перемир'я на Донбасі не увійшли до останніх звітів СММ ОБСЄ.

Мова йде про ведення снайперського вогню збройними формуваннями РФ та обстріли мінометами 120 калібру. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 11 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори неможливі - Єрмак про загострення на Донбасі

"Такі грубі порушення з боку російських збройних формувань як застосування 120-мм мінометів 8 лютого поблизу Південного чи снайперський вогонь, який забирає життя українських військових, на жаль, не ввійшли до звітів СММ", - сказав він, передає "Укрінформ".

Лише за тиждень з 1 до 7 лютого на Донбасі загинули 3 українських військовослужбовців, ще 6 дістали поранення.

"По всій лінії зіткнення мають місце регулярні сплески насильства. І хоча їх інтенсивність залишається значно нижчою, ніж у попередні роки, цю негативну тенденцію не можна ігнорувати", - зазначив Цимбалюк.

Протягом минулої доби, 11 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Загинули 2 воїни ЗСУ. Один – від снайперської кулі поблизу Зайцевого. Інший - поблизу Новомихайлівки. Там ворог відкривав вогонь з великокаліберного кулемета.

Зараз ви читаєте новину «Місія ОБСЄ замовчує грубі порушення перемир'я – Цимбалюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути